Kenniscentrum, Nieuws

De Volkskrant genomineerd voor Data Journalism Awards

dja2013_logoDe Volkskrant is de enige Nederlandse genomineerde onder de 72 kanshebbers (pdf) voor de Data Journalism Awards 2013. België ontbreekt helemaal in de lijst, die afgelopen vrijdag werd gepresenteerd tijdens de International Journalism Conference in Perugia. De Volkskrant sleepte de nominatie in de wacht met ‘Mapping the crisis: localizing the bankruptcy, unemployment and housing prices‘. De meeste nominaties waren er voor The Guardian (5), ProPublica (4) en BBC (4), zo blijkt uit een ‘data-analyse’ van The Guardian. Er waren meer dan driehonderd inzendingen uit negentien verschillende landen. In juni, tijdens de Gen News Summit in Parijs, wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen vallen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk