Kenniscentrum, Nieuws

De Volkskrant genomineerd voor Data Journalism Awards

dja2013_logoDe Volkskrant is de enige Nederlandse genomineerde onder de 72 kanshebbers (pdf) voor de Data Journalism Awards 2013. België ontbreekt helemaal in de lijst, die afgelopen vrijdag werd gepresenteerd tijdens de International Journalism Conference in Perugia. De Volkskrant sleepte de nominatie in de wacht met ‘Mapping the crisis: localizing the bankruptcy, unemployment and housing prices‘. De meeste nominaties waren er voor The Guardian (5), ProPublica (4) en BBC (4), zo blijkt uit een ‘data-analyse’ van The Guardian. Er waren meer dan driehonderd inzendingen uit negentien verschillende landen. In juni, tijdens de Gen News Summit in Parijs, wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen vallen.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk