Kenniscentrum, Nieuws

De Volkskrant genomineerd voor Data Journalism Awards

dja2013_logoDe Volkskrant is de enige Nederlandse genomineerde onder de 72 kanshebbers (pdf) voor de Data Journalism Awards 2013. België ontbreekt helemaal in de lijst, die afgelopen vrijdag werd gepresenteerd tijdens de International Journalism Conference in Perugia. De Volkskrant sleepte de nominatie in de wacht met ‘Mapping the crisis: localizing the bankruptcy, unemployment and housing prices‘. De meeste nominaties waren er voor The Guardian (5), ProPublica (4) en BBC (4), zo blijkt uit een ‘data-analyse’ van The Guardian. Er waren meer dan driehonderd inzendingen uit negentien verschillende landen. In juni, tijdens de Gen News Summit in Parijs, wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen vallen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk