Nieuws

Trouw begonnen met serie over belastingvlucht

Trouw_ICIJ_VPDagblad Trouw publiceerde afgelopen weekend de eerste van een serie onderzoeksverhalen over bedrijven en particulieren die in verband worden gebracht met internationale belastingvlucht. In misschien wel het grootste grensoverschrijdende journalistieke onderzoeksproject ooit werken tientallen journalisten over de hele wereld samen onder de vlag van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) aan de zogenoemde Offshore-leaks. Vandaag bericht Trouw, als enige krant in Nederland (en Vlaanderen) betrokken bij het onderzoek, dat Nederlandse autoriteiten achter de gegevens aanzitten. De redactie peinst er niet over om de informatie over te dragen. Ides Debruyne noemde de globale Offshore-samenwerking vrijdag een ‘hoogdag voor de onderzoeksjournalistiek‘.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk