Nieuws

Trouw begonnen met serie over belastingvlucht

Trouw_ICIJ_VPDagblad Trouw publiceerde afgelopen weekend de eerste van een serie onderzoeksverhalen over bedrijven en particulieren die in verband worden gebracht met internationale belastingvlucht. In misschien wel het grootste grensoverschrijdende journalistieke onderzoeksproject ooit werken tientallen journalisten over de hele wereld samen onder de vlag van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) aan de zogenoemde Offshore-leaks. Vandaag bericht Trouw, als enige krant in Nederland (en Vlaanderen) betrokken bij het onderzoek, dat Nederlandse autoriteiten achter de gegevens aanzitten. De redactie peinst er niet over om de informatie over te dragen. Ides Debruyne noemde de globale Offshore-samenwerking vrijdag een ‘hoogdag voor de onderzoeksjournalistiek‘.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk