Nieuws

Trouw begonnen met serie over belastingvlucht

Trouw_ICIJ_VPDagblad Trouw publiceerde afgelopen weekend de eerste van een serie onderzoeksverhalen over bedrijven en particulieren die in verband worden gebracht met internationale belastingvlucht. In misschien wel het grootste grensoverschrijdende journalistieke onderzoeksproject ooit werken tientallen journalisten over de hele wereld samen onder de vlag van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) aan de zogenoemde Offshore-leaks. Vandaag bericht Trouw, als enige krant in Nederland (en Vlaanderen) betrokken bij het onderzoek, dat Nederlandse autoriteiten achter de gegevens aanzitten. De redactie peinst er niet over om de informatie over te dragen. Ides Debruyne noemde de globale Offshore-samenwerking vrijdag een ‘hoogdag voor de onderzoeksjournalistiek‘.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk