Kenniscentrum, Nieuws

Wereldwijd mega-onderzoek naar belastingontduiking

ICIJOffshoreEen mega-onderzoek waarin 86 journalisten uit 46 landen samenwerkten aan misschien wel het grootste internationale onderzoeksjournalistieke project ooit: onder de vlag van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) is de wereld van mondiale belastingontduiking blootgelegd, onder andere dankzij een analyse van 2,5 miljoen bestanden met een omvang van 260 gigabyte. De getallen zijn verbluffend: het onderzoek heeft betrekking op 120.000 bedrijven, bijna 130.000 personen in meer dan 170 landen. Ga gelijk naar het dossier bij ICIJ.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk