Biografie

Sjoerd Bootsma

Sjoerd Bootsma (Zwolle, 1961) is bureauredacteur op de nieuwsredactie van RTV Rijnmond. Hij werkte twintig jaar als sportjournalist bij het Rotterdams Dagblad, alvorens een andere weg in te slaan. Sinds vier jaar is hij werkzaam bij RTV Rijnmond.

Samen met Jan-Roelof Visscher won Bootsma  in 2011 de ROOS-award in de categorie tv-nieuws omdat zij het rapport van de onderzoeksraad voor veiligheid over het treinongeluk in Barendrecht onderschepten. In 2012 maakten ze een tv-serie over het overvallen-team van politie Rotterdam-Rijnmond. Visscher draaide daarbij mee in het politieteam op het bureau.
Andere bekende achtergrondonderwerpen zijn de Odfjell-reportages en een documentaire over het asbest in de ss Rotterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk