Biografie

Fleur Besters

Fleur Besters is sinds 11 maart digitaal nieuwsmanager bij het Eindhovens Dagblad. Daarnaast begeleidt ze sinds drie jaar binnen project Nero van het ED aankomend journalisten en webdesigners bij het ontwikkelen van nieuwe crossmediale journalistieke concepten. Niet langer is het medium uitgangspunt voor de producties, maar het verhaal dat we als journalisten aan ons publiek willen vertellen. Waar kunnen we dat het beste vertellen, hoe wil de consument dat zien en op welk moment?

Tot 2010 werkte Fleur zo’n tien jaar als politieverslaggever bij het ED. Ze heeft toen door middel van een weblog, twitter en andere (social) media nadrukkelijk het contact met lezers en andere betrokkenen bij het nieuws opgezocht. Het werk van de aankomend verslaggevers is te zien op ed.nl/nero. Fleur zelf is te volgen via Twitter.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk