Nieuws

Rozendaals Rubriek

De onderzoeksredactie van Dagblad van het Noorden bestaat nu bijna twee jaar. Inmiddels zijn er vier verslaggevers van de regionale krant voor vrijgemaakt. Chef nieuwsdienst Jan Rozendaal doet op deze plek verslag van de ontwikkelingen. Hij hoopt op actieve lezers, die willen meedenken. Lees hier deel 21 in de serie. VVOJ-leden kunnen – na inloggen – op zijn rubriek reageren.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk