Kenniscentrum, Nieuws

Crash Course onderzoeksjournalistiek Londen

Op 13 en 14 april kun je deelnemen aan een speciale crash course onderzoeksjournalistiek in Londen. Zeven van de meest gerenommeerde specialisten op hun eigen vakgebied zullen een weekend lang lesgeven over een breed scala aan onderwerpen waar journalisten dezer dagen veel mee te maken hebben. Op de agenda staat onder meer:

  • journalistiek en de digitale wereld (datajournalistiek en sociale media)
  • alles over de Wet Openbaarheid van Bestuur in Europa
  • het verkrijgen, bewerken en onderhouden van je bronnen
  • onderzoek doen bij bedrijven
  • omgaan met de Britse ‘lasterwet’ (libel law).
  • omgaan met PR- en voorlichtingspersoneel
  • mensen over de streep trekken zodat ze wel met je praten

De cursus is bedoeld voor alle niveau’s en toegankelijk voor journalisten, advocaten, welzijnswerkers, studenten, ambtenaren, persofficieren en campagne-leiders.

Docenten zijn: Paul Lewis, Paul Myers, Helen Darbishire, Clare Sambrook, James Ball, Nick Davies, en David Leigh.

Inschrijven en aanmelden kan hier. Maximaal aantal deelnemers per training is 16, uitgezonderd de plenaire sessies (32 mensen maximaal). Meer informatie over de cursus en de locatie vind je hier. Bekijk ook eens de rest van het aanbod in de VVOJ Agenda.

Prijs: GB £500 (incl. BTW, lunch, versnaperingen).
Studentenprijs: GB £450 (er zijn maximaal 10 studententickets beschikbaar. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten hun studenten ID scannen en mailen naar masterclasses@guardian.co.uk)

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk