Kenniscentrum, Nieuws

Crash Course onderzoeksjournalistiek Londen

Op 13 en 14 april kun je deelnemen aan een speciale crash course onderzoeksjournalistiek in Londen. Zeven van de meest gerenommeerde specialisten op hun eigen vakgebied zullen een weekend lang lesgeven over een breed scala aan onderwerpen waar journalisten dezer dagen veel mee te maken hebben. Op de agenda staat onder meer:

  • journalistiek en de digitale wereld (datajournalistiek en sociale media)
  • alles over de Wet Openbaarheid van Bestuur in Europa
  • het verkrijgen, bewerken en onderhouden van je bronnen
  • onderzoek doen bij bedrijven
  • omgaan met de Britse ‘lasterwet’ (libel law).
  • omgaan met PR- en voorlichtingspersoneel
  • mensen over de streep trekken zodat ze wel met je praten

De cursus is bedoeld voor alle niveau’s en toegankelijk voor journalisten, advocaten, welzijnswerkers, studenten, ambtenaren, persofficieren en campagne-leiders.

Docenten zijn: Paul Lewis, Paul Myers, Helen Darbishire, Clare Sambrook, James Ball, Nick Davies, en David Leigh.

Inschrijven en aanmelden kan hier. Maximaal aantal deelnemers per training is 16, uitgezonderd de plenaire sessies (32 mensen maximaal). Meer informatie over de cursus en de locatie vind je hier. Bekijk ook eens de rest van het aanbod in de VVOJ Agenda.

Prijs: GB £500 (incl. BTW, lunch, versnaperingen).
Studentenprijs: GB £450 (er zijn maximaal 10 studententickets beschikbaar. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten hun studenten ID scannen en mailen naar masterclasses@guardian.co.uk)

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk