Biografie

Hans Laroes

copyright hans laroes
copyright hans laroes

Hans Laroes is sinds 2012 zelfstandig mediaconsultant. Tussen 2002 en 2011 was hij hoofdredacteur van het NOS Journaal (dat na 2005 NOS Nieuws ging heten en zowel TV, radio als internet ging bedienen). Laroes werkte eerder voor DE Stem, PZC en het Utrechts Nieuwsblad.
Laroes ging in 1988 in dienst bij de NOS, eerst als parlementair verslaggever, daarna werd hij achtereenvolgens redactiechef, adjunct-hoofdredacteur en plaatsvervangend hoofdredacteur. Hij volgde in 2002 Nico Haasbroek op als hoofdredacteur, na een verschil van inzicht over de berichtgeving rond de parlementsverkiezingen van dat jaar en de koers van de nationale nieuwsvoorziening.

Laroes was de eerste hoofdredacteur met een eigen weblog. In 2012 publiceerde hij het boek De littekens van de dag.

Links:
Persoonlijke website Hans Laroes
Volg Hans Laroes op twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk