Kenniscentrum, Woo

Regionale onderzoeksjournalistiek

Hieronder een overzicht van verslagen, handouts en tutorials van VVOJ-bijeenkomsten over regionale onderzoeksjournalistiek. Let op: Verschillende van onderstaande documenten van VVOJ-bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor leden. Inloggen op de website is dan vereist.

En wist je ook dat….

 

2013


Verslagen van VVOJ trainingen, workshops, conferenties

 

 

Downloads en handouts

 

2012

Verslagen van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties


Handouts en downloads van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties

 

 

2011

Verslagen van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties


Downloads van VVOJ trainingen, workshops, conferenties

 

 

2010

Verslagen van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties

Downloads en presentaties van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties

 

 

2009

Verslagen van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties


Handouts van VVOJ-trainingen, workshops, conferenties

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk