Nieuws

VVOJ Café 4 maart: Curator bij de bank

dsbbank_screenshot_138En als de SNS Bank failliet was gegaan…? Vraag het curator Ben Knüppe, maandagavond 4 maart te gast in het VVOJ Café op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Knüppe heeft een lange staat van dienst als advocaat, bewindvoerder en curator van bedrijven in moeilijkheden, waaronder Fokker in de jaren negentig. Momenteel is hij betrokken bij de afwikkeling van het faillissement van DSB Bank. De curator zal bespreken welke openbare informatie er vrijkomt bij elk faillissement en hoe journalisten daarvan gebruik kunnen maken. De FD-redactie ligt op een steenworp van NS-station Amsterdam Amstel. Meer info en aanmelden

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk