Nieuws

VVOJ Café 4 maart: Curator bij de bank

dsbbank_screenshot_138En als de SNS Bank failliet was gegaan…? Vraag het curator Ben Knüppe, maandagavond 4 maart te gast in het VVOJ Café op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Knüppe heeft een lange staat van dienst als advocaat, bewindvoerder en curator van bedrijven in moeilijkheden, waaronder Fokker in de jaren negentig. Momenteel is hij betrokken bij de afwikkeling van het faillissement van DSB Bank. De curator zal bespreken welke openbare informatie er vrijkomt bij elk faillissement en hoe journalisten daarvan gebruik kunnen maken. De FD-redactie ligt op een steenworp van NS-station Amsterdam Amstel. Meer info en aanmelden

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk