Nieuws

Tot 23/3 inzenden voor Europese journalistieke werkbeurs

Journalisten uit acht Europese landen, waaronder Nederland, hebben tot 23 maart 2013 de tijd om subsidie aan te vragen bij het European Journalism Fund voor een specifiek project. Het fonds verschaft jaarlijks tussen de 25 en 30 subsidies, variërend van 8.000 tot 20.000 euro per project. Meer informatie over het fonds, de criteria, de aanmelding- en selectieprocedure vind je hier.

Tip: Bekijk ook eens de VVOJ Fondsen en Subsidielijst.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk