Nieuws, VVOJ Jongeren, Woo

Trainingsdag voor jonge journalisten

Voor studenten journalistiek en jonge journalisten tot 30 jaar heeft de VVOJ Jongeren-groep een trainingsdag met een prachtig programma in elkaar gezet. Thema’s zijn journalistieke creativiteit, de Wet Openbaarheid van Bestuur en onderzoeksjournalistiek in de dagelijkse praktijk. De trainingen worden gegeven door onder andere wob-expert Roger Vleugels en Volkskrant-onderzoeksjournalist Merijn Rengers (winnaar van De Tegel en de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek). De VVOJ Jongerendag 2013 wordt gehouden op zaterdag 16 maart van 9 tot 18 uur (met vanaf 19 uur een diner) bij de Volkskrant in Amsterdam. Info en aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk