Cafe, Nieuws

VVOJ Café 14-1: Wie onderzoekt misstanden in de sport?

Op 14 januari 2013 is het VVOJ-café te gast bij Algemeen Dagblad. Op de gloednieuwe locatie van de centrale redactie, pal naast het centraal station in Rotterdam, praten we over onderzoeksjournalistiek in de sportwereld. De affaire rond Lance Armstrong heeft niet alleen het wielrennen in diskrediet gebracht, maar ook de wielerjournalistiek. Waarom is er jarenlang zo weinig succesvol journalistiek onderzoek verricht naar doping en andere misstanden in de sportwereld? Maar bovenal draait het om de vraag: hoe kunnen ‘we’ het beter doen? Bij welke bronnen klop je aan? Wat kun je met data-analyse van sportstatistieken, zoals uitslagen of tussentijden? En waar schuilen de onthullende verhalen van de komen jaren? Tijd voor een reveil. Het VVOJ Café geeft de voorzet voor een Nieuwe Sportjournalistiek met Thijs Zonneveld (Journalist, schrijver en ex-beroepswielrenner), Wessel Penning (Chef van AD Sportwereld) en Peter Brems (Journalist bij VRT Panorama). Heeft onderzoek gedaan naar relatie voetbal en zwart geld). Aanmelden verplicht. Zie de Café-pagina voor alle info.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk