Cafe, Nieuws

VVOJ Café 14-1: Wie onderzoekt misstanden in de sport?

Op 14 januari 2013 is het VVOJ-café te gast bij Algemeen Dagblad. Op de gloednieuwe locatie van de centrale redactie, pal naast het centraal station in Rotterdam, praten we over onderzoeksjournalistiek in de sportwereld. De affaire rond Lance Armstrong heeft niet alleen het wielrennen in diskrediet gebracht, maar ook de wielerjournalistiek. Waarom is er jarenlang zo weinig succesvol journalistiek onderzoek verricht naar doping en andere misstanden in de sportwereld? Maar bovenal draait het om de vraag: hoe kunnen ‘we’ het beter doen? Bij welke bronnen klop je aan? Wat kun je met data-analyse van sportstatistieken, zoals uitslagen of tussentijden? En waar schuilen de onthullende verhalen van de komen jaren? Tijd voor een reveil. Het VVOJ Café geeft de voorzet voor een Nieuwe Sportjournalistiek met Thijs Zonneveld (Journalist, schrijver en ex-beroepswielrenner), Wessel Penning (Chef van AD Sportwereld) en Peter Brems (Journalist bij VRT Panorama). Heeft onderzoek gedaan naar relatie voetbal en zwart geld). Aanmelden verplicht. Zie de Café-pagina voor alle info.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk