Conferentie

VVOJ2012 Audio Verslag: Charity: (not) good for you?

Thierry Debels is a Belgian journalist, who mostly writes about the economic aspects of subjects in the world of investigating journalism. He’s also the author of the book Hoe Goed Is Het Goede Doel? (about charity organisations), and so we asked him how charitable charities really are. Listen to the interview here (Dutch).

Thierry Debels is een Belgisch journalist die vooral de ecomische aspecten behandelt in de wereld van de onderzoeksjournalistiek. Hij schreef ook het boek Hoe Goed Is Het Goede Doel? en daarom vroegen we hem om zelf het antwoord op die vraag te geven. Beluister het interview hier.

Report: Esther van Hoegaerden.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk