VVOJ2012 verslag: Build your own visualisation (2)

Conferentie

Titel: Build your own interactive visualization
Datum: 17 november 2012
Tijd: 9:00-10:15 uur
Sprekers: Bart de Goede & Justin van Wees
Aantal deelnemers: 10

Verslag: Sarah Geenen

Twee pas afgestudeerde techneuten stelden een datatutorial over straatroven in Rotterdam op. Het doel daarvan is relevante informatie, inzichten of artikelen leren destilleren uit een massa mogelijk interessante gegevens.

Volgens de sprekers is het noodzakelijk om data op een eenvoudige manier te beschrijven zodat je na het analyseren onmiddellijk weet wat die nieuwe informatie inhoudt.

Na een korte introductie over wie de gastsprekers zijn en wat ze precies doen, gaan de deelnemers per paar aan de slag. Op http://lab.dispectu.com/talks/vvoj2012/ kan je ook van thuis uit aan het werk.

De tutorial bestaat uit drie steeds complexer wordende delen: ‘Introductie van de usecase en tools’, ‘opschonen, analyseren en visualiseren van de straatrovendata’ en ‘opschonen, analyseren en visualiseren van de CBS-data’.