Conferentie, Nieuws

VVOJ Conferentie 2012: terugblikken


Vrijdag en zaterdag vond in Antwerpen de VVOJ Jubileumconferentie 2012 plaats, die honderden onderzoeksjournalisten uit heel Europa (en verder) samenbracht. Met keynotes van onder andere Seymour Hersh en Geoff McGhee. En met de uitreiking van De Loep 2012. Houd deze website in de gaten de komende week voor foto’s, video’s, interviews en verslagen. En in de tussentijd: Twitter: #vvoj12

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk