Conferentie, Nieuws

BBC-ophef raakt VVOJ conferentie

De ophef bij de BBC raakt ook de komende VVOJ-conferentie. Keynote speaker Iain Overton, die onlangs ontslag nam als directeur van het Bureau of Investigative Journalism in de nasleep van de BBC-ophef, trok zich terug als spreker op de jubileumconferentie die vrijdag 16 en zaterdag 17 november plaatsvindt. Naar een vervanger wordt nog gezocht. Door Overtons afwezigheid komt ook het Legebeke Legaat helaas te vervallen. De conferentie zelf gaat gewoon door, met onder andere sprekers als Seymour Hersh en Geoff McGhee, in tegenstelling tot wat Villamedia woensdagochtend kort meldde.

Voorzitter Ad van Liempt liet namens het bestuur weten dat “het bestuur van de stichting Legebeke Legaat heeft moeten besluiten de geplande bijeenkomst te laten vervallen. Gisteren hoorden we dat de geplande hoofdgast plotseling verhinderd is – de verwikkelingen rond onderzoeksjournalistiek bij de BBC zijn daar de oorzaak van. Wij achten het op deze termijn niet goed mogelijk om een bijeenkomst te houden van het statuur en het niveau dat bij het Legebeke Legaat past en dat u daarom van ons mag verwachten. Volgend jaar zijn we terug, en dan met een programma waarvoor u graag uw zaterdagmorgen vrijhoudt.”

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk