Biografie

Arno Kersten

Arno Kersten (1974) is redacteur van het Onderwijsblad.

Onderwijsblad
Sinds 2005 werkt Arno Kersten voor het Onderwijsblad, het tweewekelijkse blad van de Algemene Onderwijsbond. Hij schrijft onder meer over financiële problemen bij onderwijsinstellingen en de beloning van bestuurders. In 2012 was hij samen met Robert Sikkes en Gaby van der Mee genomineerd voor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek.

VVOJ
Naast het Onderwijsblad werkte Kersten tussen 2008 en 2014 als freelance webredacteur voor de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), samen met Rachel Levy. Hij maakte voor het VVOJ Medialab interviews over datajournalistiek met onder andere Andrew Lehren, Simon Rogers, Paul Bradshaw, Geoff McGhee en Arlen Poort en droeg bij aan het Handboek Datajournalistiek (2012) van Henk van Ess en Hille van der Kaa.

In oktober 2012 publiceerde Het Parool zijn verhaal over marathonlopers die finishen zonder de volledige 42,195 kilometer te hebben gelopen, een project dat uit het Medialab is voortgevloeid (pdf, deel 1 en 2).

Daarnaast is hij sinds 2007 lid van de VVOJ-werkgroep die de tweemaandelijkse VVOJ Cafés organiseert: ontmoetings- en discussieavonden voor en door journalisten.

Als freelance journalist publiceerde Kersten onder andere in Revu, De Gelderlander en Het Parool.

Hij studeerde journalistiek in Tilburg en stadssociologie in Amsterdam.

Twitter: @arnoker
Profiel Linkedin
Homepage

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk