Kenniscentrum, Medialab, Nieuws

Datajournalistiek: marathonlopers met wonderlijke tijden

Hoe vind je lopers die niet in de uitslagen van een marathon thuishoren omdat ze maar een deel van de route hebben afgelegd? VVOJ Medialab nam de proef op de som met twee grote Nederlandse marathons: die van Amsterdam (oktober 2011) en Rotterdam (april 2012), geïnspireerd door een verhaal vam New York Times-redacteur Andrew Lehren. Het resultaat is vanavond te lezen in Het Parool. Het onderzoek wordt uitgebreid toegelicht op de aanstaande Medialab-website die tijdens de VVOJ-jubileumconferentie op 16 en 17 november wordt gelanceerd. Dan wordt ook het Handboek Datajournalistiek van Hille van der Kaa en Henk van Ess gepresenteerd, waaruit het Medialab is voortgekomen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk