Kenniscentrum, Medialab, Nieuws

Datajournalistiek: marathonlopers met wonderlijke tijden

Hoe vind je lopers die niet in de uitslagen van een marathon thuishoren omdat ze maar een deel van de route hebben afgelegd? VVOJ Medialab nam de proef op de som met twee grote Nederlandse marathons: die van Amsterdam (oktober 2011) en Rotterdam (april 2012), geïnspireerd door een verhaal vam New York Times-redacteur Andrew Lehren. Het resultaat is vanavond te lezen in Het Parool. Het onderzoek wordt uitgebreid toegelicht op de aanstaande Medialab-website die tijdens de VVOJ-jubileumconferentie op 16 en 17 november wordt gelanceerd. Dan wordt ook het Handboek Datajournalistiek van Hille van der Kaa en Henk van Ess gepresenteerd, waaruit het Medialab is voortgekomen.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk