Kenniscentrum, Medialab, Nieuws

Datajournalistiek: marathonlopers met wonderlijke tijden

Hoe vind je lopers die niet in de uitslagen van een marathon thuishoren omdat ze maar een deel van de route hebben afgelegd? VVOJ Medialab nam de proef op de som met twee grote Nederlandse marathons: die van Amsterdam (oktober 2011) en Rotterdam (april 2012), geïnspireerd door een verhaal vam New York Times-redacteur Andrew Lehren. Het resultaat is vanavond te lezen in Het Parool. Het onderzoek wordt uitgebreid toegelicht op de aanstaande Medialab-website die tijdens de VVOJ-jubileumconferentie op 16 en 17 november wordt gelanceerd. Dan wordt ook het Handboek Datajournalistiek van Hille van der Kaa en Henk van Ess gepresenteerd, waaruit het Medialab is voortgekomen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk