Conferentie, Nieuws

Seymour Hersh en Geoff McGhee spreken op VVOJ Conferentie

De veelgeprezen Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh zal een keynote speech verzorgen tijdens de VVOJ Conferentie volgende maand in Antwerpen. Hersh, die regelmatig in The New Yorker publiceert, onthulde onder meer misstanden door Amerikaanse bewakers in de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis. Hij won de Pulitzer-prijs in 1970 voor zijn onthullingen over de cover-up van een de moord op honderden burgers in Zuid-Vietnam door Amerikaanse soldaten. Behalve Hersh spreekt ook Geoff McGhee (Bill Lane Center, Stanford University), die de kracht laat zien van een goed gevisualiseerd verhaal. Het definitieve programma van de speciale, Europese jubileumconferentie komt binnenkort online, hier vast een uitgebreid overzicht. Inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk