Conferentie, Nieuws

Seymour Hersh en Geoff McGhee spreken op VVOJ Conferentie

De veelgeprezen Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh zal een keynote speech verzorgen tijdens de VVOJ Conferentie volgende maand in Antwerpen. Hersh, die regelmatig in The New Yorker publiceert, onthulde onder meer misstanden door Amerikaanse bewakers in de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis. Hij won de Pulitzer-prijs in 1970 voor zijn onthullingen over de cover-up van een de moord op honderden burgers in Zuid-Vietnam door Amerikaanse soldaten. Behalve Hersh spreekt ook Geoff McGhee (Bill Lane Center, Stanford University), die de kracht laat zien van een goed gevisualiseerd verhaal. Het definitieve programma van de speciale, Europese jubileumconferentie komt binnenkort online, hier vast een uitgebreid overzicht. Inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk