Conferentie, Nieuws

Seymour Hersh en Geoff McGhee spreken op VVOJ Conferentie

De veelgeprezen Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh zal een keynote speech verzorgen tijdens de VVOJ Conferentie volgende maand in Antwerpen. Hersh, die regelmatig in The New Yorker publiceert, onthulde onder meer misstanden door Amerikaanse bewakers in de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis. Hij won de Pulitzer-prijs in 1970 voor zijn onthullingen over de cover-up van een de moord op honderden burgers in Zuid-Vietnam door Amerikaanse soldaten. Behalve Hersh spreekt ook Geoff McGhee (Bill Lane Center, Stanford University), die de kracht laat zien van een goed gevisualiseerd verhaal. Het definitieve programma van de speciale, Europese jubileumconferentie komt binnenkort online, hier vast een uitgebreid overzicht. Inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk