Biografie

Sophie in ‘t Veld

Sophie in ‘t Veld (1963) studeerde Geschiedenis, specialisatie Middeleeuwse geschiedenis (Universiteit Leiden), gevolgd door het postacademische opleidings- en werkervaringsproject Management en Bestuurskunde.

Tussen 1991 en 1993 werkte In ‘t Veld als freelance vertaler. Daarna was ze twee jaar beleidstrainee op de afdeling Economische Zaken in de gemeente Gouda. Haar Europese carrière begon in 1994, als medewerkster van toenmalig D66-Europarlementariër Johanna Boogerd-Quaak. Hierna volgde, in 1996, de nominatie als fractiesecretaris van de Europese ELDR fractie in het Comité van de Regio´s, een functie die ze tot haar verkiezing in het Europees Parlement in 2004 heeft vervuld. Naast haar werkzaamheden was Sophie lid van het D66-bestuur in Delft en later voorzitter van de D66-afdeling België.

Sinds 2004 is ze lid van het Europees Parlement in Brussel. Ze is vice-voorzitter van de parlementaire commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken, lid van de commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid en plaatsvervangend lid van de commissie economische en monetaire zaken. Daarnaast is Sophie in ‘t Veld oprichter en voorzitter van het European Parliament Platform for Secularism in Politics (EPPSP) en vicevoorzitter van de European Parliament Intergroup on Gay & Lesbian Rights.

In Nederland is ze voorzitter van de humanistische omroep Human.

Sophie in ‘t Veld won de afgelopen jaren diverse prijzen. In augustus 2011 werd ze in Oslo gekozen tot Internationale Humanist van het Jaar. Ook ontving ze in 2011 de International Privacy Award en werd ze Secularist of the Year 2011. In 2010 kreeg ze van Bits of Freedom de Winston Award, in 2007 riep de JOVD haar uit tot Liberaal van het Jaar. Ze spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, redelijk Grieks en ze verstaat Spaans en Zweeds.

* LinkedIn profiel Sophie in ‘t Veld
* Sophie in ‘t Veld op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk