Biografie

Paul Schnabel

Prof. dr. Paul Schnabel (1948), socioloog, is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is columnist van NRC-Handelsblad, Het Financieele Dagblad en de ‘Maarten’. Bestuurlijk is hij o.a. actief in het Museum Catharijneconvent, Museum Bredius, Museum Boijmans van Beuningen, Managementcentrum VNO-NCW De Baak, de Stichting Praemium Erasmianum, het Forum Stedelijke Vernieuwing en hij is commissaris van Shell Nederland. Vanaf 2006 rekent de Volkskrant hem tot de top tien van invloedrijkste Nederlanders. In 2010 ontving hij de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

LinkedIn profiel Paul Schnabel

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk