Nieuws

Deadline Europese persprijs

De European Press Prize Foundation roept journalisten op zo snel mogelijk hun werk in te zenden voor de jaarlijkse persprijs. De prijs, ingesteld in 2011, is bedoeld voor oorspronkelijk werk gemaakt door journalisten die staatsburger zijn van één van de 47 lidstaten van de Raad van Europa. Het thema van de journalistieke productie is geheel vrij.

De European Press Prize Foundation is ingesteld om het belang van onafhankelijke journalistiek te benadrukken. Er zijn prijzen te winnen in vier categorieën; winnaars kunnen rekenen op een bedrag van 10.000 euro. Inzenden kan tot 26 oktober.

Benieuwd naar andere journalistieke prijzen? Klik hier voor het VVOJ-overzicht van Journalistieke Prijzen.

Bookmark and Share


Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk