Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Vlaams Wobben problematisch

Wobben in Vlaanderen blijkt nog steeds ingewikkeld. Het Belgische tijdschrift Apache deed, op initiatief van een aantal Vlaamse leden van de VVOJ Wob-werkgroep, een groot onderzoek onder Vlaamse overheden. Maar liefst 308 gemeenten en vijf provincies werden getest op hun bereidwilligheid om overheidsdocumenten vrij te geven. Het resultaat bleek zeer uiteenlopend.

‘Een deel van de gemeenten is gewoon niet vertrouwd met het openbaarheidsdecreet’, zegt de voorzitter van de beroepsinstantie openbaarheid van bestuur, Bruno Asscherickx. Lees het hele artikel hier.

Bookmark and Share


Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk