Nieuws

New York Times wil af van inzage

Inzage geven aan geïnterviewden vóór publicatie van een verhaal, of niet? Het is een discussie die ook binnen de Nederlandse journalistiek bij tijd en wijle oplaait. Bekend zijn voorbeelden van conceptteksten die door de geïnterviewde – of diens afdeling woordvoering – geretourneerd worden rood van de vermeende verbeteringen, nuanceringen en promotionele aanvullingen. Gisteren meldde The New York Times dat er nieuwe redactionele afspraken worden ingevoerd die inzage aan banden moeten leggen. Aan het nieuwe redactiebeleid is twee maanden gewerkt, aldus de krant, sinds een verhaal half juli over waartoe inzagepraktijken leiden.

Bookmark and Share


Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk