Nieuws

Kies de beste Argos-uitzending

Z’n 20-jarig bestaan laat het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom nodigt de redactie luisteraars uit om tot en met week 37 de eigen favoriete uitzendingen kenbaar te maken, waarmee een Argos Top 20 wordt samengesteld. Van de aflevering die als beste uit de bus komt, wordt een making of-reportage gemaakt. Om het de luisteraar wat makkelijker te maken (of juist niet), heeft de redactie zelf vast 75 eigen voorkeuren op een rij gezet, die teruglopen tot 1993. Op de website van Argos zijn alle uitzendingen sinds 2008 terug te luisteren.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk