Nieuws

Kies de beste Argos-uitzending

Z’n 20-jarig bestaan laat het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom nodigt de redactie luisteraars uit om tot en met week 37 de eigen favoriete uitzendingen kenbaar te maken, waarmee een Argos Top 20 wordt samengesteld. Van de aflevering die als beste uit de bus komt, wordt een making of-reportage gemaakt. Om het de luisteraar wat makkelijker te maken (of juist niet), heeft de redactie zelf vast 75 eigen voorkeuren op een rij gezet, die teruglopen tot 1993. Op de website van Argos zijn alle uitzendingen sinds 2008 terug te luisteren.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk