Nieuws

Onderzoeksjournalistiek: dood of nieuw spoor?

Op donderdag 6 september 2012 organiseert de Vlaamse  onderzoekswebsite Apache, samen met het Fonds Pascal Decroos in Antwerpen een debat over onderzoeksjournalistiek in ‘nieuwe’ en ‘oude’ media. Durven kranten en tijdschriften in volle crisistijd nog investeren in deze dure journalistieke discipline of moeten we onze hoop vestigen op nieuwe media? Margo Smit, directeur van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) modereert een debat met Douglas De Coninck (De Morgen), Jan Antonissen (Humo) en Erik Smit (Follow The Money). Lees meer hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk