Nieuws

Camera voor Georgische collega’s

De organisatie Reporters Respond schenkt Georgische onderzoeksjournalisten een bedrag van 4.100 euro. Met dit bedrag kunnen de journalisten een nieuwe camcorder kopen. De gulle gift van de Nederlandse organisatie volgt na een oproep, ondersteund door onder meer de VVOJ, om een groep Georgische collega’s te helpen.

Op 22 juli werden onderzoeksjournalist Nino Zuriashvili en een aantal collega’s bestolen van al hun apparatuur, vermoedelijk na een politiek gemotiveerde inbraak. Zuriashvili speelde een belangrijke rol tijdens de Rozenrevolutie van 2003, door haar reportages over corrupte berichtgeving van de Georgische staatstelevisie.

Op 26 juli publiceerde de VVOJ de oproep van verenigingsvoorzitter Henk van Ess en directeur Margo Smit om de collega’s in de Kaukasus te ondersteunen.

Reporters Respond liet de VVOJ weten dat zij het bedrag per direct en rechtstreeks aan de Georgische journalisten schenken, zodat ze zo snel mogelijk hun werk kunnen hervatten.

Reporters Respond is een internationale organisatie die een noodfonds heeft for journalisten wereldwijd. De organisatie ondersteunt journalisten op verschillende manieren. Zo voorziet Reporters Respond momenteel ook journalisten in Syrië van apparatuur.


* VVOJ in actie voor Georgische collega’s, 26 juli 2012

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk