Nieuws

Video’s Summer School staan online

De jaarlijkse Summer School in Londen van het Centre for Investigative Journalism (CIJ), afgelopen juli in Londen, is een begrip. Ook dit jaar stonden er weer veel sprekende namen en thema’s op het programma, zoals Kathryn Torney en David Donald die de toenemende mogelijkheden van datajournalistiek en computerreporting lieten zien. Video’s van de Summer School 2012 zijn sinds vandaag (terug) te zien via de CIJ-website (en foto’s staan hier). Ook nog altijd erg aardig: de video’s van voorgaande edities 2008-2011 staan er ook nog.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk