Kenniscentrum, Nieuws

Vlaamse Verhalen

Hoe betrouwbaar is Cryosave, een Vlaams-Nederlands bedrijf dat handelt in de opslag van navelstrengbloed? De Vlaamse onderzoeksjournalist Tom Cochez dook maandenlang in de kwestie, met steun van het Europees Fonds voor de Journalistiek. De Belgische website Apache publiceerde het verhaal. Speciaal voor de VVOJ vertelt Cochez in een column hoe zijn onderzoek tot stand kwam. Leden van de VVOJ die zijn ingelogd, kunnen bovendien reageren op zijn verhaal.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk