Kenniscentrum, Nieuws

Grote Expertisedag Nieuwe Media

Wat kunnen nieuwe media betekenen voor de journalistiek? Hoe kun je nieuwe media optimaal gebruiken in je werk? Dat en vele andere thema’s staat centraal tijdens de tweede Grote Expertisedag Nieuwe Media. Het seminar, georganiseerd door het Expertisecentrum Journalistiek en de NVJ.

Onder leiding van Jan Bonjer (hoofdredacteur Het Financieele Dagblad) laten Paul Bradshaw (Handbook of Online Journalism: Journalism in a digital age) en Lara Ankersmit (hoofd nieuwe media NOS) hun licht schijnen over mobiel internet, sociale media, en de problemen waar je tegenaanloopt als je informatie uit databases wil halen voor een verhaal.

In het tweede deel van de dag komen Simon Rogers (onder voorbehoud) en Brian Hamman aan het woord. Rogers, jouranlist bij The Guardian, een van de kranten die het meest toonaangevend is op het gebied van datajournalistiek, gaat vertellen hoe zijn krant inspeelt op deze nieuwe tak van de journalistieke sport. Met name datavisualisatie en sociale media komen aan bod.

Brian Hamman (deputy editor van Team Interactive News and Graphics van de New York Times en verantwoordelijk voor de Amerikaanse verkiezingen op de NYT-website) vertelt hoe kranten in de VS de aankomende presidentsverkiezing verslaan. The New York Times heeft in het verleden al bewezen online tools op innovatieve wijze in te zetten en zal dat, zo stelt Hamman, ook de presidentsverkiezingen digitaal verslaan.

Vanzelfsprekend is er ook ruimte om deelnemers aan dit seminar in korte presentaties – 5 tot 10 minuten – een aantal tips te geven over bruikbare journalistieke tools (en nee, dan gaat het niet over Facebook, Twitter en Tumblr).

Aanmelden voor het seminar is nog mogelijk. De kosten zijn 175 euro (of 122,50 euro voor NVJ-leden). Meer informatie en aanmelden kan hier.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk