Conferentie, Nieuws, Woo

Inschrijving VVOJ conferentie geopend

De inschrijving van de jubileumconferentie van de VVOJ is geopend. Alle journalisten, al dan niet lid van de vereniging, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de speciale, internationale editie van de conferentie, die plaatsvindt op 16 en 17 november 2012. Dit jaar is de VVOJ te gast op de Plantijn Hogeschool in Antwerpen. English speakers: The registration for the VVOJ’s festive jubilee conference has begun. All journalists, members and non-members, can register for the special international edition of the association’s conference, labelled the European Investigative Journalism Conference, due to take place on November 16 and 17, 2012. Continue in English here  

De conferentie van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten is het grootste jaarlijkse evenement voor onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Nederland. Dit jaar is het thema van de conferentie ‘The power to investigate’, met één oog naar Europa en het andere naar datavisualisatie.

Zo is er een uitgebreide ‘track’ met grensoverschrijdende, Europese onderzoeksverhalen, en zullen vele nieuwe technieken op het gebied van data verzamelen, bewerken en presenteren getoond worden, onder andere door datavisualisatie-goeroe Geoff McGhee (Stanford University) als key note spreker. Maar ook de beginnende onderzoeker, de freelancer noch de regio wordt vergeten, gaan we met alle deelnemers crowdsourcen, zullen we met behulp van speciale ‘ambassadeurs’ collega’s geïnteresseerd in specifieke onderzoeksterreinen samenbrengen, en zal het congres concrete handvatten bieden bij het lezen van jaarverslagen, het doorgronden van toezichtsorganen, Wob-ben in Nederland, Vlaanderen en Europa.

Wie zich vóór 15 augustus 2012 aanmeldt, kan gebruik maken van de speciale vroegboekkorting en betaalt slechts 175 euro. Meld je je na die datum aan, dan betaal je het gewone tarief van 210 euro. Studenten betalen het speciale studententarief van 99 euro (zonder diner).

Wacht niet langer en meld je hier aan!

Je kunt hier meer lezen over de conferentie van 2012. Is je nieuwsgierigheid gewekt maar wil je eerst meer weten over wat er zoal gebeurt tijdens een congres? Kijk dan eens in het conferentie-archief, waar je alles kunt lezen over voorgaande edities.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk