Conferentie, Nieuws, Woo

Inschrijving VVOJ conferentie geopend

De inschrijving van de jubileumconferentie van de VVOJ is geopend. Alle journalisten, al dan niet lid van de vereniging, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de speciale, internationale editie van de conferentie, die plaatsvindt op 16 en 17 november 2012. Dit jaar is de VVOJ te gast op de Plantijn Hogeschool in Antwerpen. English speakers: The registration for the VVOJ’s festive jubilee conference has begun. All journalists, members and non-members, can register for the special international edition of the association’s conference, labelled the European Investigative Journalism Conference, due to take place on November 16 and 17, 2012. Continue in English here  

De conferentie van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten is het grootste jaarlijkse evenement voor onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Nederland. Dit jaar is het thema van de conferentie ‘The power to investigate’, met één oog naar Europa en het andere naar datavisualisatie.

Zo is er een uitgebreide ‘track’ met grensoverschrijdende, Europese onderzoeksverhalen, en zullen vele nieuwe technieken op het gebied van data verzamelen, bewerken en presenteren getoond worden, onder andere door datavisualisatie-goeroe Geoff McGhee (Stanford University) als key note spreker. Maar ook de beginnende onderzoeker, de freelancer noch de regio wordt vergeten, gaan we met alle deelnemers crowdsourcen, zullen we met behulp van speciale ‘ambassadeurs’ collega’s geïnteresseerd in specifieke onderzoeksterreinen samenbrengen, en zal het congres concrete handvatten bieden bij het lezen van jaarverslagen, het doorgronden van toezichtsorganen, Wob-ben in Nederland, Vlaanderen en Europa.

Wie zich vóór 15 augustus 2012 aanmeldt, kan gebruik maken van de speciale vroegboekkorting en betaalt slechts 175 euro. Meld je je na die datum aan, dan betaal je het gewone tarief van 210 euro. Studenten betalen het speciale studententarief van 99 euro (zonder diner).

Wacht niet langer en meld je hier aan!

Je kunt hier meer lezen over de conferentie van 2012. Is je nieuwsgierigheid gewekt maar wil je eerst meer weten over wat er zoal gebeurt tijdens een congres? Kijk dan eens in het conferentie-archief, waar je alles kunt lezen over voorgaande edities.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk