Nieuws

Reizen naar Antwerpen

Reis eenvoudig naar Antwerpen per trein, auto, of bus

Trein
Je kunt naar Antwerpen reizen vanuit alle grote steden in België, Nederland en Duitsland. Je kunt ook met een rechtstreekse trein van vliegveld Zaventem naar Antwerpen reizen. De treinen tussen het vliegveld en Antwerpen gaan twee keer per uur. De reis duurt 34 minuten.

Vanuit Amsterdam en Rotterdam ga je met een rechtstreekse trein naar Antwerpen. Vanuit Utrecht, Gouda, en Den Haag reis je eerst naar Rotterdam, om daar over te stappen op de internationale train. Wie in het zuiden woont (Breda, Den Bosch) gaat niet via Rotterdam maar reist direct door naar het zuiden. Het goedkoopste tarief een retourtje met de ‘gewone’ intercity. Bijkomend voordeel is dat je niet vastzit aan een bepaalde trein: je kunt met elke trein reizen. Reis je met de Thalys, wat iets korter duurt, dan is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken, zodat je tarief zo laag mogelijk is. Voor alle treintijden kijk je bij NSHispeed.

Vanaf Antwerpen Centraal kun je lopen naar de campus. Voor meer informatie en een kaart, kijk je hier.

Bus
Vanuit Nederland is de bus een goedkoper alternatief dan de trein. Ga naar Eurolines voor de reis- en tariefinformatie. Ook hier geldt: wie vroeger boekt, krijgt een lager tarief!
Ook in België zelf kun je goedkoop met de bus naar Antwerpen rijden. Ga naar de bus-portal waar je de Vlaamse en Walloonse bedrijven kunt vinden.

Auto
Vanuit de Randstad rijd je via de Breda naar Antwerpen. Wat betreft parkeren: raadpleeg dit kaartje of zoek een parkeerplaatsen van Vinci dichtbij de Meistraat campus.

Veerboot
Je kunt ook met de veerboot vanuit het Verenigd Koninkrijk naar België reizen. Bekijk hier het vaarschema.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk