Nieuws

EK-datavisualisatie bij Nu.nl

Fraai staaltje datavisualisatie van Nederlandse bodem. Jerry Vermanen en Michel Abbink hebben voor Nu.nl een interactieve weergave gemaakt van de landenteams op het komende Europees Kampioenschap voetbal en de clubs waar hun spelers onder contract staan. Een visualisatie die past in de traditie van buitenlandse voorbeelden als de Duitse Parteispenden, San Fransisco’s flow, en de bekroonde Eurovisie Songcontest-graph. Terecht dat The Guardian het kunstwerkje van Nu.nl vandaag opnam in z’n Datastore. Update: Op zijn blog legt Vermanen uit hoe de visualisatie gemaakt is.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk