Nieuws

EK-datavisualisatie bij Nu.nl

Fraai staaltje datavisualisatie van Nederlandse bodem. Jerry Vermanen en Michel Abbink hebben voor Nu.nl een interactieve weergave gemaakt van de landenteams op het komende Europees Kampioenschap voetbal en de clubs waar hun spelers onder contract staan. Een visualisatie die past in de traditie van buitenlandse voorbeelden als de Duitse Parteispenden, San Fransisco’s flow, en de bekroonde Eurovisie Songcontest-graph. Terecht dat The Guardian het kunstwerkje van Nu.nl vandaag opnam in z’n Datastore. Update: Op zijn blog legt Vermanen uit hoe de visualisatie gemaakt is.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk