Nieuws

EK-datavisualisatie bij Nu.nl

Fraai staaltje datavisualisatie van Nederlandse bodem. Jerry Vermanen en Michel Abbink hebben voor Nu.nl een interactieve weergave gemaakt van de landenteams op het komende Europees Kampioenschap voetbal en de clubs waar hun spelers onder contract staan. Een visualisatie die past in de traditie van buitenlandse voorbeelden als de Duitse Parteispenden, San Fransisco’s flow, en de bekroonde Eurovisie Songcontest-graph. Terecht dat The Guardian het kunstwerkje van Nu.nl vandaag opnam in z’n Datastore. Update: Op zijn blog legt Vermanen uit hoe de visualisatie gemaakt is.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk