Nieuws

Het Medialab interviewt datajournalistieke pioniers

Cijfers zijn meestal meningen, leugens, samenvattingen, halve waarheden en daarom zelden een afspiegeling van de werkelijkheid. Journalisten zonder kennis van datajournalistiek doen zichzelf en daarmee de waarheid te kort. Dat is de opvallend eensluidende boodschap van mensen die voor hun beroep nieuws halen uit cijfers. Datajournalistieke pioniers als Andrew Lehren (NYT), Simon Rogers (The Guardian), Paul Bradshaw (Online Journalism Blog), Frédérik Ruys (Nederland van Boven) en Arlen Poort (NRC Handelsblad). Ze zijn geïnterviewd door Het Medialab, een nieuw project van het Stimuleringsfonds voor de Pers en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Lees meer in het voortgangsverslag van VVOJ’s Medialab hier. En check ook even deze tijdlijn van datajournalistieke boeken, die The Guardian dankbaar overnam van het Medialab.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk