Nieuws

Het Medialab interviewt datajournalistieke pioniers

Cijfers zijn meestal meningen, leugens, samenvattingen, halve waarheden en daarom zelden een afspiegeling van de werkelijkheid. Journalisten zonder kennis van datajournalistiek doen zichzelf en daarmee de waarheid te kort. Dat is de opvallend eensluidende boodschap van mensen die voor hun beroep nieuws halen uit cijfers. Datajournalistieke pioniers als Andrew Lehren (NYT), Simon Rogers (The Guardian), Paul Bradshaw (Online Journalism Blog), Frédérik Ruys (Nederland van Boven) en Arlen Poort (NRC Handelsblad). Ze zijn geïnterviewd door Het Medialab, een nieuw project van het Stimuleringsfonds voor de Pers en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Lees meer in het voortgangsverslag van VVOJ’s Medialab hier. En check ook even deze tijdlijn van datajournalistieke boeken, die The Guardian dankbaar overnam van het Medialab.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk