Nieuws

VVOJ Café: Kadaster onder de loep

Welke schat aan gegevens wordt er beheerd door het Kadaster en hoe kun je daar als (onderzoeks)journalist gebruik van maken? Die vraag staat centraal tijdens de VVOJ Café-middag op locatie bij het Kadaster in Apeldoorn, op vrijdag 8 juni. Naast een inleiding worden er drie workshops gegeven, waarvan je er maximaal twee kunt volgen. Daarna kunnen deelnemers met eigen specifieke vragen terecht bij één van de Kadaster-medewerkers die beschikbaar zullen zijn. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.45 uur, waarna er nog een borrel plaatsvindt. Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je snel aan. UPDATE: De inschrijving is gesloten.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk