Nieuws

VVOJ Café: Kadaster onder de loep

Welke schat aan gegevens wordt er beheerd door het Kadaster en hoe kun je daar als (onderzoeks)journalist gebruik van maken? Die vraag staat centraal tijdens de VVOJ Café-middag op locatie bij het Kadaster in Apeldoorn, op vrijdag 8 juni. Naast een inleiding worden er drie workshops gegeven, waarvan je er maximaal twee kunt volgen. Daarna kunnen deelnemers met eigen specifieke vragen terecht bij één van de Kadaster-medewerkers die beschikbaar zullen zijn. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.45 uur, waarna er nog een borrel plaatsvindt. Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je snel aan. UPDATE: De inschrijving is gesloten.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk