Nieuws

‘Open source’ Data Journalism Handbook verschenen

Ontstaan tijdens een MozFest 2011-bijeenkomst in Londen, daarna uitgewerkt en aangevuld door een keur aan journalisten, experts en andere betrokkenen: The Data Journalism Handbook heeft onlangs het licht gezien. Het bevat voorbeelden en praktijkverhalen over het gebruik van datajournalistiek voor redactionele publicaties, en daarnaast wordt er ingegaan op het vinden, begrijpen en visualiseren van gegevens. Het ‘open source’ handboek is gratis online te lezen, en komt binnenkort ook in old-school analoge vorm beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk