Nieuws

‘Open source’ Data Journalism Handbook verschenen

Ontstaan tijdens een MozFest 2011-bijeenkomst in Londen, daarna uitgewerkt en aangevuld door een keur aan journalisten, experts en andere betrokkenen: The Data Journalism Handbook heeft onlangs het licht gezien. Het bevat voorbeelden en praktijkverhalen over het gebruik van datajournalistiek voor redactionele publicaties, en daarnaast wordt er ingegaan op het vinden, begrijpen en visualiseren van gegevens. Het ‘open source’ handboek is gratis online te lezen, en komt binnenkort ook in old-school analoge vorm beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk