Nieuws

VVOJ website weer in de lucht

De VVOJ website is weer in de lucht. Door technische problemen was de verenigingswebsite bijna 24 uur onbereikbaar. Bezoekers kregen de melding dat er onderhoud plaatsvond. Onze excuses voor het ongemak. Inmiddels zijn de problemen verholpen. Wie onverhoopt nog onregelmatigheden tegenkomt, zoals niet-functionerende links, kan het melden aan webredactie@vvoj.org.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk