Nieuws

Zoeken in sociale media

Hoe vind je de juiste informatie in de grote sociale netwerken als Twitter, Facebook, Linkedin en Hyves? Tonie van Ringelestijn laat in deze workshop zien hoe je specifiek op locatie kan zoeken en hoe je voor jouw verhaal interessante personen en materiaal vindt. Ook is er aandacht voor het filteren van de enorme stroom aan berichten op Twitter: hoe pik je bijvoorbeeld de voor jou relevante tweets er uit.

Docent: Tonie van Ringelestijn

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk