Nieuws

Zoeken in sociale media

Hoe vind je de juiste informatie in de grote sociale netwerken als Twitter, Facebook, Linkedin en Hyves? Tonie van Ringelestijn laat in deze workshop zien hoe je specifiek op locatie kan zoeken en hoe je voor jouw verhaal interessante personen en materiaal vindt. Ook is er aandacht voor het filteren van de enorme stroom aan berichten op Twitter: hoe pik je bijvoorbeeld de voor jou relevante tweets er uit.

Docent: Tonie van Ringelestijn

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk