Nieuws

Onderzoeksjournalistiek op het toneel

Van onderzoeksjournalistiek tot theater: het kloeke en veelgeprezen boek De Prooi (VVOJ Loep 2009) van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over het drama bij ABN AMRO is bewerkt tot een toneelstuk dat de komende maanden door Het Nationale Toneel wordt opgevoerd. Best knap voor een boek dat gespeend is van letterlijke dialogen. Smit moest even slikken bij de gedachte dat zijn journalistieke non-fictie vertaald werd naar theaterdrama, maar vindt de toneelbewerking erg geslaagd, zei hij maandagavond in Pauw en Witteman.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk