Nieuws

Onderzoeksjournalistiek op het toneel

Van onderzoeksjournalistiek tot theater: het kloeke en veelgeprezen boek De Prooi (VVOJ Loep 2009) van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over het drama bij ABN AMRO is bewerkt tot een toneelstuk dat de komende maanden door Het Nationale Toneel wordt opgevoerd. Best knap voor een boek dat gespeend is van letterlijke dialogen. Smit moest even slikken bij de gedachte dat zijn journalistieke non-fictie vertaald werd naar theaterdrama, maar vindt de toneelbewerking erg geslaagd, zei hij maandagavond in Pauw en Witteman.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk