Nieuws

Onderzoeksjournalistiek op het toneel

Van onderzoeksjournalistiek tot theater: het kloeke en veelgeprezen boek De Prooi (VVOJ Loep 2009) van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over het drama bij ABN AMRO is bewerkt tot een toneelstuk dat de komende maanden door Het Nationale Toneel wordt opgevoerd. Best knap voor een boek dat gespeend is van letterlijke dialogen. Smit moest even slikken bij de gedachte dat zijn journalistieke non-fictie vertaald werd naar theaterdrama, maar vindt de toneelbewerking erg geslaagd, zei hij maandagavond in Pauw en Witteman.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk