Nieuws

NOS-journalisten schenken VVOJ hun nominatie-geld

NOS-journalisten Rinke van den Brink en Hanneke de Jong schenken duizend euro aan de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Van den Brink en De Jonge kregen de duizend euro omdat ze één van de vijf genomineerden waren voor de Pfizer Persprijs 2011. Manon Blaas en Jos van Dongen zijn met de tv-uitzending ‘Opnieuw antibiotica alarm’ van Zembla uitgeroepen tot winnaar.

Van den Brink en De Jong hadden de nominatie verdiend met hun serie reportages over misstanden in het Rotterdamse Maasstadziekenhuis. Van den Brink en De Jonge brachten medio vorig jaar boven water dat het ziekenhuis niet tijdig had ingegrepen na de uitbraak van de levensbedreigende Klebsiella-bacterie.

De Persprijs van geneesmiddelenfabrikant Pfizer is bedoeld voor journalisten die in publieksmedia aandacht hebben besteed aan infectieziekten of verwante onderwerpen.

Winnaars Manon Blaas en Jos van Dongen waren verheugd met de prijs voor hun uitzending: “Het is heel belangrijk dat er nog goede onderzoeksjournalistiek in Nederland kan plaatsvinden, en dat dit ook door deze jury wordt gewaardeerd.”

Ze doneren hun prijzengeld aan huisarts Hans van der Linde, die door de Staat is gedagvaard omdat hij uitlatingen over belangenverstrengeling weigert terug te nemen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk