Nieuws

Tweede conferentie lokale uitzoekjournalistiek

Op zaterdag 12 mei 2012 vindt in Utrecht de tweede trainingsconferentie plaats die speciaal is opgezet voor journalistieke speurhonden bij lokale en regionale media. Weinig tijd en geld of journalistieke ervaring, maar sta je toch te trappelen om zaken eens wat dieper uit te zoeken in je eigen gemeente, provincie of streek? Op deze dag leer je voor een toegangsprijs van slechts 25 euro hoe je dat aanpakt.

“Zoek het zelf maar uit!”
Conferentie bomvol praktische trainingen en tips

De training is bedoeld voor alle journalisten van lokale en regionale media met een hart voor het journalistieke uitzoekwerk. Slim eenvoudig zoeken op het internet, ontdekken wie wie kent in de gemeente, het doopceel van de wethouder lichten.

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), die deze dag organiseert, schakelt een keur aan vakjournalisten uit Vlaanderen en Nederland in; collega’s die snappen wat de plaatselijke speurneus nodig heeft.

Gun jezelf deze unieke kans en schrijf je in, alleen of samen met een collega. Per redactie kunnen er maximaal twee journalisten worden ingeschreven.

Op een rijtje:
Trainingsconferentie lokale uitzoekjournalistiek
Wanneer: zaterdag 12 mei 2012
Waar: Hogeschool Utrecht, Padualaan 97, Uithof Utrecht
Aanvang: 9.00 uur
Afsluitende borrel: 17.00 uur.
Prijs: 25 euro. Dat is inclusief lunch, koffie en thee, borrel na afloop

Bekijk hier het programma en hier het overzicht van de trainers/sprekers.

Schrijf je in door een mail te sturen naar: secretariaat@vvoj.org, en vermeld als onderwerp: ‘training lokale uitzoekjournalistiek’. Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer info over de eerste trainingsdag of over de werkgroep lokale uitzoekjournalistiek.

De werkgroep lokale uitzoekjournalistiek wordt gesponsord door:

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk