Nieuws

Metajournalistiek haalt voorlichter uit de schaduw

Metajournalistiek: laten zien hoe belanghebbenden proberen om een journalistieke publicatie te beïnvloeden, bijvoorbeeld door het optreden van een voorlichter tijdens een interview te belichten. De mechanismen achter de schermen, zoals het getouwtrek tussen voorlichters en journalisten, kunnen namelijk een relevant onderdeel van de berichtgeving zijn. Mirjam Prenger en Leendert van der Valk (‘Gevaarlijk Spel‘) gaan op De Nieuwe Reporter dieper in op metajournalistiek als instrument. Gerelateerd leesvoer: het verslag van de workshop ‘Spin, pr en de onderzoeksjournalistiek’ tijdens de afgelopen VVOJ Conferentie.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk