Nieuws

Lehrens masterclass in Hilversum

Andrew Lehren, de New York Times-journalist die onlangs als keynote spreker op de VVOJ Conferentie in Eindhoven zijn journalistieke speurwerk naar data en documenten kleurrijk uit de doeken deed, toog ook naar Hilversum voor een masterclass aan redacteuren van de NOS. Een sfeervol verslag daarover is te vinden bij De Nieuwe Reporter. Beschikbaar is overigens ook de integrale videoregistratie van Lehrens conferentiebijdrage.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk