Nieuws

Lehrens masterclass in Hilversum

Andrew Lehren, de New York Times-journalist die onlangs als keynote spreker op de VVOJ Conferentie in Eindhoven zijn journalistieke speurwerk naar data en documenten kleurrijk uit de doeken deed, toog ook naar Hilversum voor een masterclass aan redacteuren van de NOS. Een sfeervol verslag daarover is te vinden bij De Nieuwe Reporter. Beschikbaar is overigens ook de integrale videoregistratie van Lehrens conferentiebijdrage.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk