Nieuws

Video Dag van de Journalistiek

De vermaarde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh sprak vorige week op de Dag van de Journalistiek in de Amsterdamse Balie. Een 2.25 minuten korte video van zijn voordracht is inmiddels online verschenen. Een overzicht in beeld van de dag, die als thema had ‘Macht en verantwoordelijkheid’, is te vinden op de website van de organisatie. Net als een verslag in de vorm van een Twitter-feed. UPDATE: De lange versie van de bijdrage van Hersh staat inmiddels ook online. En er is ook een apart kanaal met meer DvdJ-video’s.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk