Biografie

Leigh Phillips

Leigh Phillips van de EU Observer verslaat al jaren de Europese Unie, en heeft zich sinds de crisis toegelegd op de fall out van de financiële en euro-crisis, de overdracht van bevoegdheden aan Europa en het gebrek aan democratische (en journalistieke) controle daarop.

De EU Observer is een non-profit webpublicatie die onafhankelijk bericht en ruim gelezen wordt in Brussel en daarbuiten. Voor de meeste deelnemers een onbekende publicatie, maar inspirerend in de kijk op journalistiek over Europese onderwerpen.

Phillips zal spreken over de rol die onderzoeksjournalistiek moet spelen bij het duiden en van context voorzien van het rondduizelende nieuws over munt en unie.

Phillips is Brit van origine en woont en werkt in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk