Biografie

Marcel van Silfhout

Marcel van Silfhout (1968) werkt als zelfstandig (onderzoeks)journalist en storyteller voor zowel geschreven- als audiovisuele media (www.VanSilfhoutMedia.nl). Eerder werkte Van Silfhout als journalist bij het Utrechts Nieuwsblad (UN) en de Geassocieerde Pers Diensten (GPD), de onderzoeksjournalistieke programma’s ZEMBLA (VARA), KRO Reporter en VARA-rubrieken als De Ombudsman en Uitgesproken.Hij is tevens auteur van het veelgeprezen reiskookboek Kookkaravaan, Nederlands Kookboek van het Jaar 2011 en 3rd Cookbook of the Year (Gourmand International, Parijs). Marcel van Silfhout is geruime tijd columnist voor de Oman Tribune en lid van de Raad van Bestuur van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten, de VVOJ. Op dit moment werkt Van Silfhout aan de afronding van een onderzoek inzake voedselveiligheid en de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA) op verzoek van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk