Biografie

Gerko Wessel

Gerko WesselGerko Wessel (1971) studeerde Algemene Economie in Tilburg. Daarna werkte hij achtereenvolgens als analist bij een organisatieadviesbureau, als financieel beleidsmedewerker in Den Haag en als onderzoeker op Wageningen Universiteit.

Na een studie Communicatiewetenschappen maakte hij in 2006 de overstap naar de journalistiek. Een stage bij Argos vormde het startpunt van een loopbaan al researcher bij de VPRO. Sinds 2008 werkt hij op de redactie van Tegenlicht, waar hij zich met name richt op financieel-economische onderwerpen.

Hij deed onder andere research voor de door Marije Meerman geregisseerde documentaires Quants: de alchemisten van Wall Street en Money & Speed: Inside the Black Box.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk