Biografie

Bart Jacobs

Prof. dr. Bart Jacobs (1963) is hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met zijn onderzoeksgroep heeft hij de afgelopen jaren aan een aantal maatschappelijk relevante onderwerpen gewerkt rond chipkaarten (bijv. in het biometrische paspoort en het OV), elektronisch stemmen, slimme meters, kilometerheffing, EPD en privacy.

Jacobs is nauw betrokken bij verschillende maatschappelijke discussies rond computerbeveiliging, en wordt regelmatig gehoord in de media en in het parlement. In 2007 is Jacobs lid geworden van de commissie Korthals Altes die over de herinrichting van het Nederlandse stemproces moest adviseren.

In 2008 kreeg zijn onderzoeksgroep wereldwijde aandacht voor de aangetoonde zwakheden in de alom gebruikte chipkaart, de Mifare Classic (oa. in de OV-chipkaart). Op dit moment is hij lid van de Nationale Cyber Security Raad.

Links:
Wetenschappelijke website van Bart Jacobs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk