Nieuws, Woo

Wob thema op Right to Know Day

Woensdag 28 september wordt voor de tweede keer de Nederlandse editie van de internationale Right to Know Day gevierd met een dagconferentie in vergader- en congrescentrum Het Kasteel in Groningen. Naast sprekers als Alex Brenninkmeijer en Eric Daalder zijn er workshops met als thema’s onder meer ‘journalisten’ en ‘wob en privacy’. Dagindeling/programma en sprekerslijst staan online. Reserveren kan hier. Tijdens de Right to Know Day wordt stilgestaan bij het recht van de burger om toegang te krijgen tot overheidsinformatie. Vorig jaar werd het ministerie van Economische Zaken uitgeroepen tot de ‘effectiefste obstructor’ van openheid.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk